Stichting Onbekende Helden Agenda WoV

Mindfulness

Mindfulness

Wanneer

23/05/2024    
10:00

Waar

Nationaal Militair Museum
Verlengde Paltzerweg 1, Soest, 3768 MX

Evenement type

Onbekende Helden helpt veteranen om hun stap naar buiten zo goed mogelijk te laten verlopen. Hiervoor bieden we, in samenwerking met gespecialiseerde coaches, verschillende workshops en trainingen aan. Deze zijn op het gebied van zelfontwikkeling in relatie tot de arbeidsmarkt en bijvoorbeeld solliciteren. Voor alle workshops geldt dat de veteraan handvaten krijgt waarmee hij/zij direct aan de gang kan. Ook individuele begeleiding behoort tot de mogelijkheden.

Stichting Onbekende Helden - Mindfulness Agenda WoVVind je het moeilijk met je gedachten in het nu te blijven? Wil je leren omgaan met stress en angst? Dan is onze mindfulness workshop iets voor jou. Je leert je beter te ontspannen en concentreren. Je leert met je gedachten in het nu te zijn.

Tussen stimulus en respons bestaat een korte tijd. In die tijd vormt zich onze vaak) automatische reactie. Met het trainen van mindfulness verlengen we deze korte tijdspanne, waardoor meer ruimte ontstaat om een bewust antwoord te geven.

Mindfulness traint in het leren geven van een bewust en passend antwoord door het trainen van gerichte aandacht in het huidige moment, zonder gelijk te
oordelen. Je leert beter omgaan met stress en werkdruk. Alleen op die manier kunnen we opmerken wat er gebeurt, waar we ons mogelijk tegen verzetten en waar we ons aan vastklampen. Als we deze tweestrijd kunnen (en durven) loslaten, ontstaat er meer mentale vrijheid, energie, veerkracht en balans.

Over de aanbieder
In 2010 begon voor Eric Oostdijk zijn mindfulness avontuur, toen hij bij het Radboud Universitair Centrum voor Mindfulness de opleiding tot mindfulnesstrainer volgde. In 2012 sloot hij deze opleiding succesvol af en sindsdien werk hij als mindfulnesstrainer binnen het onderwijs, politie en defensie. Daarnaast is hij vertrouwenspersoon voor studenten en medewerkers bij Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Stichting Onbekende Helden
Telefoon: 0880 300 150
E-mail: info@onbekendehelden.nl
Website: https://www.beingmindful.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *