Wildeboer Draagplaat

Wildeboer Draagplaat

Shop hier de producten
van Wildeboer Draagplaat

Visie & Missie

Wildeboer Draagplaat begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om de militaire trots en het belang van het tonen van medailles te erkennen. Daarom hebben ze de Medaillehouder Veteraan en Luchtmobiel ontwikkeld met oog voor detail en respect voor de militaire trots die ermee gepaard gaat. De vraag naar de Medaillehouder Veteraan ontstond vanuit veteranen die met trots hun Veteranentenue dragen bij ceremonies en privé-gelegenheden. Na verloop van tijd ontstonden er kleine gaatjes in colberts en blazers door het opprikken van medailles. Veteraan Jan Wildeboer, samen met zijn zoon thuisfront Jorn, besloot hierop in te springen. Samen hebben ze Wildeboer Draagplaat opgericht, waar ze een unieke, mooie en stevige Medaillehouder Veteraan hebben ontworpen en geproduceerd. Daarnaast hebben ze ook een standaard ontworpen, waarmee je jouw medailles een ereplaats kunt geven in je woning of kantoor, zodat je deze met trots aan iedereen kunt laten zien!

Ons aanbod

De veteraan

Jan Wildeboer begon op 1 juni 1996, na 6 jaar dienst in Duitsland, als sergeant-majoor bij het 13e Infanteriebataljon Luchtmobiel in Assen. Na 2½ jaar in Assen werd Jan overgeplaatst naar Schaarsbergen, waar hij toegevoegd werd als sergeant-majoor S4 van de brigade staf LMB. In die periode heeft Jan zich onder andere ingezet voor de ontwikkeling van persoonsgebonden draag- en slaapuitrusting, schoeisel en kleding als vertegenwoordiger van de luchtmobiele eenheid. Met name het modulaire gevechtsvest en de rugzak zijn dankzij zijn input ontwikkeld. Hij heeft bijgedragen aan verschillende keuzes met betrekking tot voorgestelde uitrusting die tot op heden nog steeds in gebruik zijn.

Na zijn tijd als toegevoegd sergeant-majoor S4 werd veteraan Jan als adjudant Pelotons Commandant Logistiek bij de 11e Geneeskundige Compagnie LMB. Vervolgens werd hij bataljonsbeheerder bij het 200 Bevoorrading en Transportbataljon. De laatste 12 jaar van zijn dienstcarrière heeft hij als logistiek medewerker bij de Koninklijke Marechaussee gewerkt, waar hij in 2018 met pensioen ging als kapitein.

Jan zegt: “Ik heb dus 8 jaar bij de Luchtmobiele Eenheid gediend. Ik heb veel oefeningen en uitzendingen op logistiek gebied begeleid en gecoördineerd. Ik heb staftrainingen gevolgd en mooie avonturen beleefd. Ik heb veel samengewerkt met bekende luchtmobiele collega’s. Het ontwikkelen van het medaille draagsysteem was eigenlijk een logisch gevolg, iets wat ik na mijn pensionering mooi kon oppakken.”