Veteraan Roy, van de Stichting Veteraan en thuisfront, heeft het initiatief genomen om op zoek te gaan naar een hedendaags veteranenpak voor alle veteranen en deze met trots te kunnen gaan dragen. Actief en niet actief dienende, jonge en oudere veteranen.
In samenwerking met Rick Moorman, van de firma Rick Moorman | House of men bedenker van dit concept, is het Veteranentenue “Erkenning door herkenning” ontstaan. Dit pak is zo gemaakt dat de veteraan zijn/haar verhaal kan doen.
Met tussenkomst van veteraan Soraya| World of Veterans en (voormalige eigenaresse) Veteranenshop.nl heeft het Veteranentenue een platform gekregen bij onder andere het Veteranen Platform en is de Koninklijke Luchtmacht het eerste krijgsmachtdeel welke dit pak als ceremonieel tenue heeft omarmd.

Roy Schuurmans
Rick Moorman
Soraya van Weereld

Erkenning door herkenning
Het Veteranentenue is een maatpak van hoge kwaliteit en kost € 395,=.
Het bestaat uit een colbert met broek. Voor de vrouwelijke veteraan is ook de rok mogelijk.

Aan de buitenzijde kun je het Veteranentenue herkennen aan de knoopsgaten van de mouwen. Aan elke zijde is 1 knoopsgat geaccentueerd door de nationale kleur van Nederland. Tevens is dit knoopsgat niet gesloten.
Aan de onderkant van de kraag mag de veteraan zijn/haar missie of lijfspreuk laten borduren. De binnen voering mag ook door jezelf worden uitgekozen. En heeft een speciale veteranenetiket. Alle letters en stiksels / accenten zijn, zoals de twee knoopsgaten, in oranje, onze nationale kleur.

Veteranenpak_Knoopsgat_oranje_worldofveterans.com-veteranentenue
Oranje accent bij knoopsgat, herkenning
Veteranenpak_kraag_missie_oranje_worldofveterans.com-veteranentenue
Onderkant kraag eigen missie
Veteranenpak_binnenvoering_naam_oranje_donker_blauw_worldofveterans.com-veteranentenue
Eigen gekozen binnenvoering met tekst

Meer dan alleen een tenue
Het mooie van dit veteranenpark is dat het op meerdere gelegenheden gedragen kan worden. Een bespreking of informeel feestje kan bijvoorbeeld prima in het colbert met spijkerbroek. Het volledige pak bijvoorbeeld als trouwpak of andere formele gelegenheden.

Veteranenpak_gelegeheid_UItreiking_DIG_worldofveterans.com_veteranentenue_veteraan_Dave
Veteranentenue bij uitreiking
Draaginsigne Gewonden
Veteraan Gert is getrouwd met Joyce in zijn veteranenpak
Veteranentenue als trouwpak

Aanschaffen van Veteranentenue
Het aanvragen van het Veteranentenue kan door het formulier in te vullen op de betreffende pagina van jouw krijgsmachtdeel. Op deze pagina dien je als eerste een validatie veteraan in te vullen. Hiermee word je status veteraan gecontroleerd bij het Nederlandse Veteraneninstituut

Na controle op de status veteraan kom je op een tussen pagina uit om het aanmeldformulier aan te klikken.
Vervolgens kom je op de pagina om je gegeven in te vullen. Hier vermeld je alle gevraagde gegevens en dien je de aanvraag in. (Het betreft in dit geval niet het door u wel bekende V.R.A., u hoeft het formulier niet in 3-voud in te dienen 😉 )
Je opgegeven krijgsmachtdeel wordt gecontroleerd door het Nederlands Veteraneninstituut. Dit is nodig zodat je bij het juiste krijgsmachtdeel je declaratie mag indienen. Is alles goedgekeurd dan worden je gegevens naar het krijgsmachtdeel gestuurd en naar Rick Moorman | House of men.

Afspraak in de winkel
Het team van Rick Moorman zorgt voor het vervolg inclusief de betaling. Zij nemen contact met je op om een opmeet afspraak in te plannen en nodigen je uit om naar de winkel te komen.
Tijdens de afspraak wordt het Veteranentenue aangemeten en worden de persoonlijke items uitgekozen. Ook worden de maten voor het overhemd en hoofddeksel opgemeten. Deze gegevens worden doorgestuurd naar je krijgsmachtdeel voor het Veteranen KPU pakket. De verwachting is dat tussen de 4 en 6 weken dat het team contact zal opnemen om een afspraak te maken wanneer het pak opgehaald kan worden.

Rok voor de vrouwelijke veteraan
Rok voor de vrouwelijke veteraan
Veteranenpak met groot model decoratie
Veteranentenue met groot model decoratie
Veteranenpak_Dames_donkerblauw_met_batons
Veteranentenue met batons

Traditionele Veteranentenue

Onder traditionele Veteranentenue wordt verstaan grijze broek met donker blauwe of zwart colbert. Naast het Veteranentenue worden beiden tenues gezien als Veteranentenue tijdens officiële gelegenheden. Maar ook voor verenigingen of stichtingen wordt de traditionele versie van het Veteranentenue gezien als ceremonieel. Binnenkort een pagina hier op de website te vinden.
Zolang de voorraad strekt zal de traditionele Veteranentenue ook (binnenkort) op deze website te verkrijgen zijn. Ook voor schoenen, overhemden, riemen en stropdassen kan je hier terecht.
Elke vrijdagmorgen is er de gelegenheid om te komen passen. Alleen op afspraak

Traditionele Veteranentenue

Informatie en vragen
Op deze site vind je alle informatie die voor zover bekend is en mag worden gepubliceerd.
Mocht je nog vragen hebben, dan mail mij gerust. Daar waar ik kan beantwoorden, zal ik zeker doen.

“Draag je Veteranentenue met trots”

Soraya van Weereld
SFOR Deliberate Guard | SFOR Deliberate Forge | KFOR Allied Force
W: Veteranentenue.nl | E: veteranentenue@worldofveterans.com

Bron foto’s op deze website:
Header- en defilé foto’s: Henk van Dijk
Persoonlijke items en aanmeet foto’s: Vera Gijzen
Gelegenheidsfoto uitreiking DIG: © Nia Palli , chef protocol minister-president
Trouwfoto: Veteraan Gert en thuisfront Joyce
Foto’s Veteranentenue en veteranentenues: Soraya, Veteranentenue.nl

Foto’s van deze website mogen niet gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming vanuit Veteranentenue.nl.

Laatste Reviews

Voor een volledig overzicht kijk op Review Veteranentenue