Krijgsmachtdeel informatie

KONINKLIJKE MARINE

De marine vergroot je wereldOver Veteranentenue

Veteraan Roy Schuurmans, (van Stichting Veteraan en thuisfront, heeft het initiatief genomen om een hedendaags Veteranenpak te vinden voor alle veteranen. Een Veteranenpak dat met trots kan worden gedragen door zowel actief als niet-actief dienende, jonge en oudere veteranen.

In samenwerking met Rick Moorman, (van de firma Rick Moorman | House of Men bedenker van dit concept), is het Veteranenpak “Erkenning door herkenning” ontstaan. Dit pak is op een dusdanige wijze ontworpen dat de veteraan zijn/haar verhaal kan doen.

Met tussenkomst van veteraan Soraya van Weereld, (oprichter van World of Veterans) heeft het Veteranenpak een platform gekregen bij het Veteranen Platform en alle krijgsmachtdelen. De Koninklijke Luchtmacht heeft als eerste krijgsmachtdeel welke dit pak als ceremonieel tenue omarmd.

veteranentenue_over_veteranentenue_veteranenpak_world_of_veterans_JustN©
veteranentenue-over-veteranentenue_rick_moorman_veteranenpak_world-of-veterans
veteranentenue_over-veteranentenue_soraya-van-weereld-veteranenpak-world-of-veterans

Erkenning door herkenning

Net als de andere krijgsmachtdelen, heeft de Koninklijke Marine dit Veteranentenue (maatpak) als opvolger aangewezen voor het traditionele Veteranentenue (blauwe colbert en grijze broek).

Het Veteranentenue bestaat een Veteranenpak met daarbij het Veteranenpakket.
Het Veteranenpak bestaat uit een donkerblauw colbert/blazer met een donkerblauwe broek. Voor de vrouwelijke veteraan is een donkerblauwe rok (in plaats van een broek) mogelijk.

Aan de onderkant van de kraag mag je jouw missie of lijfspreuk laten borduren.
De binnenvoering mag je zelf uitkiezen. Hier komt een speciaal veteranen-etiket.
Alle letters en stiksels/accenten (zoals o.a. de twee knoopsgaten) zijn in oranje, onze nationale kleur.

Het Veteranentenue is aan de buitenzijde te herkennen aan de knoopsgaten van de mouwen. Aan beiden zijdes is 1 knoopsgat geaccentueerd door de nationale kleur van Nederland. Ook is dit knoopsgat niet gesloten. Dit accent geeft herkenning en vervolgens erkenning.


Waardering

Waardering vanuit de Koninklijke Marine

Als laatste krijgsmachtdeel heeft de Koninklijke Marine (CZSK) heeft Veteranentenue (maatpak), omarmd. Dit Veteranentenue is hét ceremonieel tenue voor gelegenheden en activiteiten voor Marine-veteranen. De waardering bestaat uit het grotendeels vergoeden van het Veteranenpak én een aanvullend CZSK/KM-Veteranenpakket te geven aan de post-actieve veteraan.

world-of-veterans-veteranentenue-waardering-embleem-koninklijke-marine-defensie-veteranen-veteraan-veteranenpak-defensie.nl©

Declaratie CZSK/KM Veteranentenue

Wie mag/kan declareren?

1. Was jouw eerste uitzending met de CZSK/KM als Marine militair? Declareer dan jouw Veteranenpak bij de Marine.
2. Ben je post-actief veteraan van de Marine, reservist en/of burgermedewerker Defensie met een veteranenstatus? Dan kan je het Veteranenpak (grotendeels) declareren bij de CZSK en ontvang je aangevuld een CZSK/KM-Veteranenpakket.

Ben je actief dienend militair? Je kan dan het Veteranenpak op eigen kosten aanschaffen. N.B. Je ontvangt géén vergoeding en géén CZSK/KM-Veteranenpakket

Hoe en wat te declareren?
Als postactief Marine veteraan, kan je na aanschaf van jouw Veteranenpak -volgens de voorschriften* van CZSK- éénmalig € 300,- declareren. Declaratie van jouw Veteranenpak bij een ander krijgsmachtdeel (OPCO) is niet toegestaan (dit wordt beschouwd als fraude).

*Voorschrift declareren van CZSK Veteranentenue
CZSK maakt gebruik van een vergoedingssystematiek. Om te kunnen declareren van CZSK/KM Veteranenpak is de voorwaarde dat de veteraan aantoonbaar heeft deelgenomen aan een door CZSK erkende veteranenactiviteit waarvoor het dragen van het Veteranentenue verplicht is gesteld.

Heb je eerder een donkerblauwe Veteranenpak aangeschaft op eigen kosten? Dan kom je alsnog in aanmerking voor de vergoeding volgens de kamerbrief “Draagrecht uniformen veteranen van 20 juni 2019”.

Uiteindelijk zijn de kosten voor het Veteranentenue voor jou € 95,-.
Dit is inclusief het gratis CZSK/KM-Veteranenpakket (van Defensie/CZSK).

Waar kan je jouw declaratie indienen?
Na het aanmeten bij de Firma Rick Moorman | House of Men, ontvang je een declaratieformulier vanuit Bureau Bijzondere Personeelszorg (BPZ)/Specifieke Personeelszorg .
Het indienen van het declaratieformulier kan op 2 manieren worden gedaan.

Digitaal: declaratieformulier gevraagde documenten inscannen en mailen naar: BPZ.SPZ@mindef.nl
Per post: declaratieformulier met kopie van gevraagde documenten opsturen naar :
Commando Zeestrijdkrachten
Bijzondere Personeelszorg / Bureau Specifieke Personeelszorg
Gebouw Fregatvogel, kamer 10B
Rijkszee- en Marinehaven 1
Antwoordnummer 300 / MPC 10A
1780 CA Den Helder

Heb je een vraag over de vergoeding, declareren, deelnames veteranenactiviteiten, of heb je het declaratieformulier nog niet ontvangen? Mail je vraag naar:BPZ.SPZ@mindef.nl


CZSK/KM-Veteranenpakket

Het is van belang dat elke veteraan met trots kan staan en volledig in een nieuw jasje wordt gestoken. Tijdens ceremonies is uniformiteit (nog steeds) van belang. Daarom verstrekt CZSK het aanvullend CZSK/KM-Veteranenpakket, welke bestaat uit:
1x Marine standaard baret
1x Wit overhemd/blouse met lange mouwen
1x Zwarte stropdas
1x Broekriem

Tijdens het opmeten van jouw Veteranenpak worden ook je maten voor het overhemd/blouse en hoofddeksel opgemeten en genoteerd door de medewerkers van de Firma Moorman. Deze gegevens worden doorgestuurd naar de Marine, bureau Specifieke Personeelszorg. Het CZSK/KM-Veteranenpakket wordt door twee partijen geleverd.

Marine baret: via KPU, Defensie. Deze zal per post worden opgestuurd

Overhemd/blouse, zwarte stropdas en broekriem: deze items worden aan je overgedragen wanneer je jouw Veteranentenue ophaalt. Dit wordt verzorgd door de firma Rick Moorman.
Worden deze items op dat moment niet aan je meegegeven? Dan worden deze later per post naar je toegestuurd.

Na het uitleveren van je overhemd/blouse, zwarte riem en zwarte stropdas, dienen vragen over het CZSK/KM-Veteranenpakket aan CZSK, bureau Specifieke Personeelszorg zelf te worden gesteld. Wil je in de toekomst artikelen aan vragen of vervangen? Neem dan s.v.p. rechtstreeks contact met hen op.


Aanschaffen Veteranentenue

Het aanschaffen van jouw Veteranentenue begint hier door de aanvraag in te dienen. Het aanvragen van het Veteranentenue gebeurt in 2 stappen.

Klik op de button, onder deze tekst, naar aanvraag Veteranentenue.

Stap 1. Valideren op status veteraan. Via een geautomatiseerde connectie met de database van het Nederlands Veteraneninstituut, krijgen wij door of het registratienummer (in combinatie met je postcode) geregistreerd staat als veteraan (of niet). Verder krijgen wij niets door vanuit het NLVi.

Stap 2. Na controle op de status veteraan, kom je op een tussenpagina uit om vervolgens het aanmeldformulier aan te klikken. Daarna kom je op de pagina waar je jouw gegevens in dient te vullen. Hier vermeld je alle gevraagde gegevens en dien je de aanvraag in.

(Het betreft in dit geval niet het bekende V.R.A., je hoeft het formulier niet in 3-voud in te dienen 😉 ).

Je opgegeven krijgsmachtdeel Marine wordt handmatig gecontroleerd door het Veteranenloket van het Nederlands Veteraneninstituut. Dit is nodig, zodat je bij de CZSK kan declareren. Hierdoor weten ze bij Bureau Specifieke Personeelszorg dat alles is gecontroleerd en uitbetaald mag worden.
Is alles goedgekeurd? Dan worden je gegevens naar de Bureau Specifieke Personeelszorg van de CZSK gestuurd én naar Rick Moorman | House of Men. Jij ontvangt een bevestigingsbericht vanuit Veteranentenue, zodat ook jij weet dat je aanvraag is goedgekeurd.


Afspraak om jouw Veteranentenue op te meten en te ontvangen

Het team van Rick Moorman zorgt voor het vervolg van de aanschaf, inclusief de betaling. Zij nemen contact met je op door middel van een mail. Via de link in deze mail kom je op de afspraakpagina van de firma. Hier kan je een opmeetafspraak inplannen. Dit opmeetmoment kan in de winkel óf op de speciaal georganiseerde opmeetdagen (middag/avond) in het land.

Tijdens de afspraak wordt het Veteranenpak aangemeten en worden de persoonlijke items uitgekozen; jouw persoonlijke tekst (voor onder de kraag), je binnenvoering en tekst. Ook worden de maten voor CZSK/KM-Veteranenpakket opgemeten en doorgestuurd naar de Landmacht.

De verwachting is dat na 6 weken het team contact opneemt om een afspraak te maken wanneer het pak opgehaald kan worden. Dit kan in de winkel of op de locatie waar je jouw Veteranentenue hebt opgemeten. Zij zullen je dan ook het deel van CZSK/KM-Veteranenpakket meegeven.

world-of-veterans-veteranentenue-aanmeten-veteraan-rob-rick-moorman-defensie-veteranen-veteranenpak-WoV©
world-of-veterans-veteranentenue-aanmeten-binnenvoering-rick-moorman-veteranenpak-afpraak-winkel-WoV©
world-of-veterans-veteranentenue-afspraak-in-winkel-veteraan-soraya-defensie-veteranenpak-knoopsgat-JetBroers©

Meer dan alleen een Veteranentenue

Het mooie van dit Veteranentenue, is dat het op meerdere gelegenheden gedragen kan worden; een bespreking of informeel feestje kan, bijvoorbeeld, prima in een spijkerbroek met het veteranencolbert. Het volledige pak kan ook, bij andere formele gelegenheden (bijvoorbeeld, als trouwpak) worden gedragen. Het VT is jouw persoonlijke eigendom. Het mag/kan gedragen worden door jou op eerdergenoemde gelegenheden, voor de draagwijze zijn geen regels gesteld.


Draagwijze bij officiële ceremonies

Draagwijze van het Veteranentenue Koninklijke Marine.

Als je namens de Koninklijke Marine aan ondergenoemde ceremonies deelneemt, dan draag je jouw VT zoals hieronder beschreven staat:
Het verstrekte CZSK/KM-Veteranenpakket, dat je bij/onder dit tenue dient te dragen.
• CZSK verstrekte standaard baret of de uitzendbaret
• CZSK verstrekte stropdas of stropdas van jouw reünieverband
• CZSK verstrekte riem
• CZSK verstrekte overhemd/blouse
Onderscheidingen (zoals vastgesteld door de Minister van Defensie, zie Handboek Onderscheidingen) opgemaakt in groot model.
Het draaginsigne Veteraan
Zwarte schoenen (zonder opvallende stiksels), zelf aan te schaffen
Zwarte sokken, zelf aan te schaffen
Overige badges en andere speldjes zijn nadrukkelijk niet toegestaan.

Koorden, vaardigheids- en herinneringsemblemen:
Zoals vastgesteld door de Minister van Defensie, zie tenuevoorschrift

Gaten en/of niet verwijderbare toevoegingen aan het VT zijn niet toegestaan.
In voorkomend geval bepaalt de ceremoniecommandant de draagwijze


CZSK Activiteiten

Onderstaande veteranenactiviteiten vallen onder vergoedingssystematiek, mits dat je hebt deelgenomen aan het ceremonieel volgens de voorgeschreven voorschriften Veteranentenue CZSK.
Herdenking Franse Commando’s Wassenaar, eind februari
Herdenking Slag in de Javazee, 27 februari
Erecouloir op de Dam, 4 mei
Overige officiële 4 mei-herdenkingen
Actieve deelname in Wageningen, 5 mei
Herdenking Slag om Ypenburg, 10 mei
Deelname ceremonieel Nederlandse Veteranendag, laatste zaterdag in juni
Indië-herdenking Den Haag, 15 augustus
Herdenking Birma-Siam en Pakan Baroe Spoorweg, eind augustus
Herdenking bij het Indië-Monument Roermond, eerste zaterdag in september
Erecouloir Prinsjesdag Den Haag, derde dinsdag in september
Officiële herdenkingen Bronbeek
Gemeentelijke veteranendagen
Overige evenementen en herdenkingen op aangeven van CDS of C-ZSK


Contact
world-of-veterans-worldofveterans-veteranentenue-contact-herdenking-nederlands-indie-veteraan-veteranen-defenisie-koninklijke-marine-JetBroers©

Wil je meer informatie en/of heb je vragen? Neem dan -per mail- contact met ons op:

Bureau Bijzondere Personeelszorg (BPZ)/Specifieke Personeelszorg :BPZ.SPZ@mindef.nl
Declaratie voortgang/uitbetaling, CZSK/KM-Veteranenpakket, vervanging of vernieuwen van aanvullend pakket. Declaratie met benodigde kopie documenten, kan je op 2 manieren opsturen.
per mail: BPZ.SPZ@mindef.nl
per post: Commando Zeestrijdkrachten, Bijzondere Personeelszorg / Bureau Specifieke Personeelszorg, Gebouw Fregatvogel, kamer 10B, Rijkszee- en Marinehaven 1, Antwoordnummer 300 / MPC 10A, 1780 CA Den Helder

Firma Rick Moorman: info@rickmoorman.nl
Voor afspraken aanmeten en/of ophalen, verzetten, betaling.

Veteranentenue.nl: veteranentenue@worldofveterans.com
Aanvragen, status controle, informatie.

Op deze site vind je alle informatie die, voor zover bekend, mag worden gepubliceerd. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust. Daar waar ik kan, beantwoord ik je vraag. Zo nodig verwijs ik je door. Binnenkort lanceren we een ‘meest gestelde vragen’-pagina met meer specifieke informatie.

World-of-Veterans-Veteranentenue_Informatiequote

Soraya van Weereld
SFOR Deliberate Guard | SFOR Deliberate Forge | KFOR Allied Force
W: Veteranentenue.nl
E: veteranentenue@worldofveterans.com

Knop up
nl_NLDutch
eskişehir escort bayan - escort - escort mersin - izmir bayan escort - bursa escort