Ceremonieel CZSK Veteranentenue

Binnenkort
Achter de schermen bij de Koninklijke Marine worden de laatste voorbereidingen getroffen om alles in te richten en de brieven verstuurd gaan worden. In d brief wordt o.a. uitgelegd over de procedure, ceremonieel Veteranentenue als je sta namens de Koninklijke Marine, waar het Veteranen KPU-pakket uit bestaat en het declareren.
Ik ben aan het voorbereiden en daarom tref je hier en daar **** aan en de pagina is nog niet compleet.
Zodra de brief is verstuurd zal deze pagina alles worden vermeld en de *** aangepast met de bijbehorende informatie.
Je mag nu aanmelden en wij zorgen dat je gegevens ook worden verstuurd naar afdeling Bureau Specifieke Personeelszorg.
Soraya

Erkenning door herkenning
Aan de buitenzijde kun je het veteranenpak herkennen aan de knoopsgaten van de mouwen. Aan elke zijde is 1 knoopsgat geaccentueerd door de nationale kleur van Nederland. Tevens is dit knoopsgat niet gesloten.
Aan de onderkant van de kraag mag de veteraan zijn/haar missie of lijfspreuk laten borduren. De binnenvoering mag ook zelf worden uitgekozen. Met een speciale veteranen etiket. Alle letters en stiksels/accenten zijn, zoals de twee knoopsgaten, in oranje, onze nationale kleur.

Veteranenpak_kraag_missie_oranje_worldofveterans.com-veteranentenue.nl
Onderkant kraag eigen missie
Veteranenpak_Knoopsgat_oranje_worldofveterans.com-veteranentenue
Oranje accent bij knoopsgat, herkenning
Eigen keuze binnenvoering

Ben je Marine postactief en veteraan? 
In dat geval kan je het CZSK Veteranentenue declareren en een aangevuld CZSK veteranen KPU pakket krijgen. Dit is alleen mogelijk als je de dienst hebt verlaten als militair!

Vergoedingssystematiek van CZSK Veteranentenue

Na het aanschaffen van het Veteranentenue volgens de voorschriften* van CZSK en het deelnemen aan of optreden namens de C-ZSK kun je ********* en declareren bij CZSK. Hiervoor geldt een maximum vergoeding van € 300,=.
Tijdens het aanmeten bij de Firma Moorman krijg je daar het declaratieformulier. Het indienen van het declaratieformulier kan op ** manieren worden gedaan:

Kan je als actief dienend Marine veteraan veteranenpak aanschaffen?
Ben je actief dienend marine militair en heb je de status veteraan dan mag je altijd het veteranenpak aanschaffen. In het algemeen heb je geen recht hebt op de hierboven genoemde declaratie bij het Bureau Specifieke Personeelszorg en het veteranenpakket.
Klik hier voor het aanvragen van het veteranenpak.

“Meer dan alleen een veteranentenue”

Het mooie van dit veteranentenue is dat het op meerdere gelegenheden gedragen kan worden. Een bespreking of informeel feestje kan bijvoorbeeld prima in het colbert met spijkerbroek. Het volledige pak bijvoorbeeld als trouwpak of andere formele gelegenheden.

Onverwacht presentatie geven

Aanschaffen van veteranentenue
Door het invullen van onderstaand validatie status veteraan geeft je toestemming om je gegevens te laten controleren bij het Veteraneninstituut. Na controle op de status veteraan word je automatisch doorverwezen naar het aanmeldformulier. Hier vermeld je alle gevraagde gegevens en dien je de aanvraag in. Deze gegevens worden doorgestuurd naar de firma Rick Moorman | House of men.
Het team van Rick Moorman zorgt voor het vervolg inclusief de betaling. Zij nemen contact met je op om een opmeet afspraak in te plannen en nodigen je uit om naar de winkel te komen.

Uitkiezen van binnenvoering
Persoonlijk op maat gemaakt
Opmeten van jouw veteranenpak

Tijdens de afspraak wordt het veteranenpak aangemeten en worden de persoonlijke items uitgekozen. De verwachting is dat tussen de 4 en 6 weken het team contact zal opnemen om een afspraak te maken wanneer het pak opgehaald kan worden.

Traditionele Veteranentenue

Onder traditionele Veteranentenue wordt verstaan grijze broek met donker blauwe of zwart colbert. Naast het Veteranentenue worden beiden tenues gezien als Veteranentenue tijdens officiële gelegenheden.

Maar ook voor verenigingen of stichtingen wordt de traditionele versie van het Veteranentenue gezien als ceremonieel. Binnenkort een pagina hier op de website te vinden.

Traditionele Veteranentenue

>Aanvragen
Stap 1 is het valideren van je status veteraan.
Stap 2 Na goedkeuring validatie is vervolgstap om het aanvraagformulier in te vullen zodat de benodigde gegevens aankomen bij Rick Moorman en Koninklijke Marine.

AANDACHT VOOR HET VOLGENDE:
Er komen op dit moment veel aanvragen binnen en door deze drukte is het onderstaande validatiesysteem van het NLVi regelmatig overbelast. Krijg je foutmeldingen of je komt niet verder, probeer het later nog eens. Tip: Vraag aan … vroeg in de morgen of later in de avond.

Bij het invullen van je registratienummer, welke bestaat uit 9 cijfers, dit zonder puntjes te doen!

Heb je geen veteranenpas, dus je bent nog niet geregistreerd bij het NLVi, dan vraag deze eerst aan voordat je gaat valideren op status veteraan.Let op de volgende uitzonderingen voor het aanvragen van het veteranenpak:
1) Bent je actief dienend veteraan, klik hier.
2) Ben je postactief veteraan en woon je in het buitenland, klik hier.

Validatie Veteraan

Vul onderstaande verplichte gegevens in tbv validatie bij het Veteraneninstituut