Vrouwelijke Veteraan, wie??????

Het Veteranen Instituut en het Nationaal Comité Veteranendag brengen de vrouwelijke veteranen onder de aandacht door middel van jaarlijkse veteranenlezing op 9 november 2015. 

Het onderstaande filmpje van het Veteranen Instituut genoemd “Hoe zien we de vrouwelijke veteraan?” heeft voor veel reacties van vrouwelijke veteranen gezorgd op social media, dat het belachelijk is dat de burger niet weet hoe een vrouwelijke veteraan uit kan zien. Het beeld, wat de burger heeft, is niet compleet of niet eens aanwezig.

Wil je meer weten over de lezing en/ of aanmelden, ga dan naar VeteranenInstituut

Typisch Vrouwelijk Veteraan?!


Afgelopen zomer is het idee ontstaan bij Veteran Girl om maandelijks “Typisch Vrouwelijk Veteraan?!” blog uit te brengen waarin een vrouwelijke veteraan haar verhaal deelt.

Dit idee is ontstaan vanuit de visie en doel van Veteran Girl om vrouwelijke veteranen elkaar te herkennen, te leren kennen en te ontmoeten. Zodat het halve woord een kwart woord wordt en dat vrouwelijke veteranen elkaar kunnen inspireren door hun eigen ervaringen te delen.

Het feit is dat een vrouw, met of zonder uniform, anders ervaart dan de man. De vrouwelijke veteraan is/ was tijdens haar militair periode en uitzendingen altijd in de minderheid qua aantal. Dit zegt niets over de kwaliteiten en samenhorigheid van de vrouwelijke veteraan en haar mannelijke veteranen. 

Veteran Girl wilt door middel van de maandelijkse blog “Typisch Vrouweljke Veteraan?!” en evenementen,

de mogelijkheid bieden aan vrouwelijke veteranen om elkaar te zien en gaan zien. 

En daarnaast wilt Veteran Girl het beeld naar de burger veranderen over de vrouwelijke veteraan.

Na de lezing op 9 november 2015 gaan we de eerste vrouwelijke veteraan aan het woord laten. Dit kunnen we alleen doen als de vrouwelijke veteraan haar verhaal wilt delen.

Wil jij jouw verhaal delen, heb je een idee voor de blog en/of wil je helpen, mail dan naar: info@veterangirl.com 

Laten samen onze verhalen delen, zodat we elkaar kunnen inspireren

En dat de burger het juiste beeld krijgt over de vrouwelijke veteraan. 

https://www.youtube.com/embed/nPC8xpZHMQs

Bron film en blogindexfoto: VeteranenInstituut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *