Onze kledinglijnen en accessoires zijn uniek bedoeld voor de vrouwelijke veteraan, waar dan ook ter wereld.

In de veteranenwereld is een groot aanbod van kleding met uitingen voor veteranen en hun missies beschikbaar. Deze zijn echter vooral gericht op mannen. Voor de vrouwelijke veteraan tref je geen vrouwelijke kledinglijn aan waarmee zij zich kan uiten over het veteraan zijn of over de missies waar zij is geweest.

Veteran Girl zal met verschillende typen kledinglijnen komen zodat elke vrouwelijke veteraan zich met trots kan gaan uiten.

Zij  die haar land heeft gediend en haar thuis heeft verlaten om anderen te helpen. “Zij is een veteraan. A veteran girl.“

Het idee

Soraya kwam op het idee om Veteran Girl op starten toen zij onderweg was haar om haar “getailleerde polo” van de Stichting Veteranen Hart van Brabant op te halen. Haar gedachtegang ging terug in de tijd naar haar luchtmacht- en missieperiodes. En naar de shirts die zij toen had gekocht met daarop de bewuste missies.

“Mannenkleding, T-shirt en getailleerde polo, er is niets vrouwelijks aan. Ik wil als vrouwelijke veteraan ook kunnen uiten in kleding en accessoires. En er dan toch nog vrouwelijk uit blijven zien of het zelfs juist accentueren.”

En zo was Veteran Girl op 5 mei 2014 geboren.

Waarom Veteran Girl?

Hoe je ook was voor je missie, na terugkomst van je missie ben je een vrouw. Alle ervaringen, die je als vrouwelijke veteraan hebt opgedaan, hebben je veranderd tot vrouw en dit kun je niet meer terug draaien. Maar het kleine meisje in je blijft altijd aanwezig, ook al is ze voor sommige niet te zien.  En ook al zijn alle vrouwelijke veteranen stoere bikkels, ze zijn in eerste instantie vrouwen.

Doel en toekomst

Veteran Girl heeft als doel dat elke vrouwelijke veteraan de mogelijkheid krijgt om haar trots te kunnen uiten via kleding en accessoires. Samen met alle vrouwelijke veteranen in de wereld laten zien dat zij er zijn en elkaar kunnen herkennen via de kleding, accessoires en een symbool wat erkenning en saamhorigheid vertegenwoordigd.

We gaan beginnen met een doorgaande lijn, genaamd Yes I Am. Een basis lijn, zonder missies maar waar wel het vrouwelijke veteraan zijn wordt geuit. In samenwerking met vrouwelijke veteranen gaan we meerdere lijnen uitbrengen, zoals een sportlijn, trendylijn, lingerielijn en een lijn waar ook missies/landen op wordt vermeld. Wij staan open voor suggesties en behoeftes van de vrouwelijke veteraan zodat we samen tot een mooi resultaat komen die specifiek voor deze vrouwelijke veteraan is.

Bij aanschaf van de Veteran Girl artikelen zal altijd benadrukt worden, dat dit artikel alleen door of voor een vrouwelijke veteraan gekocht mag worden en we vragen dit te respecteren. Voor diegene die geen vrouwelijke veteraan is, zal Veteran Style op de markt komen met haar kledinglijnen en accessoires. Hier mag iedereen de artikelen kopen. Het doel hiervan is dat we iedereen de mogelijkheid willen geven om de afgeleide Veteran Girl stijlen te dragen. Op deze kledinglijn staan geen Verteran Girl logo’s en missies maar wel gevoelsuitingen.

Het laatste doel van Veteran Girl is dat er een stichting wordt opgericht om vrouwelijke veteranen in de wereld te helpen. Naast donateurs zal een percentage van de omzet van Veteran Style worden gedoneerd aan deze stichting. ​

Lid worden van Veteran Girl
Let op de volgende uitzonderingen voor het aanvragen van het lidmaatschap:
1) Ben je actief dienend veteraan, klik hier.
2) Ben je postactief veteraan en woon je in het buitenland, klik hier.